Werkbezoek staatssecretarissen Van Ark en Knops

Van 6 tot en met 10 januari 2019 brengen minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), staatssecretaris van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een werkbezoek aan Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire.

Staatssecretaris-r.w.-knops
Staatssecretaris Knops

Het bezoek focust zich onder andere op de onderwerpen wederopbouw van de Bovenwindse eilanden, renovatie en vernieuwing van grote infrastructurele projecten en armoedebestrijding in Caribisch Nederland.

De bewindspersonen die verantwoordelijkheid dragen voor deze onderwerpen zullen tijdens het bezoek vanuit de eerste hand inzicht krijgen in de ontwikkelingen en uitdagingen waar de eilanden voor staan en hoe daar vanuit Den Haag het best op geanticipeerd kan worden.

De delegatie zal onder leiding van staatssecretaris Knops diverse gesprekken voeren en verschillende locaties bezoeken. In het regeerakkoord is een stevige ambitie neergelegd ten aanzien van Caribisch Nederland en de verschillende landen binnen het Koninkrijk. Dit bezoek past in de coördinerende rol van de staatssecretaris van BZK om samen met de verantwoordelijke vakbewindslieden de Caribische delen van ons Koninkrijk te bezoeken.

Het bezoek begint op 6 januari op Sint Maarten. De delegatie zal op 7 januari op Saba zijn, op 8 januari op Sint Eustatius en op 9 en 10 januari op Bonaire.