Contact Voogdijraad

In verband met de coronasituatie kunnen onze kantoren gesloten zijn. U kunt ons telefonisch bereiken of per e-mail: voogdijraadbes@rijksdienstcn.com 

  • Bonaire:              +(599) 715 8898
  • Sint Eustatius:   +(599) 790 0441
  • Saba:                    +(599) 790 1333

De spreekuren vinden zoveel mogelijk telefonisch plaats, maar het kantoor is ook geopend.

Nieuw verzoek indienen (alimentatie, tijdelijke voogdij, gezamenlijk gezag etc.) 

U kunt contact opnemen met een van onze medewerkers via telefoon of email. Houd er rekening mee dat procedures wellicht iets langer duren dan u van ons gewend bent, omdat we voor een deel afhankelijk zijn van informatie van andere organisaties. 

Kinderalimentatie

Betalingen van kinderalimentatie gaan gewoon door via de Belastingdienst CN (mits uw ex-partner betaalt en de afspraken door bemiddeling van de Voogdijraad tot stand zijn gekomen). Indien u vragen heeft over betalingen, kunt u zich in eerste instantie wenden tot de Belastingdienst. Indien u geen alimentatie meer ontvangt, kunt u met ons contact opnemen.

Let op: de Voogdijraad bemiddelt alleen bij alimentatiezaken en is er niet voor verantwoordelijk of uw partner wel of niet de alimentatie betaalt. Conform de beschikking van het Gerecht is uw partner daarvoor verantwoordelijk. Wij kunnen u wel proberen te helpen in deze situatie zodat uw partner weer gaat betalen, maar bieden hiervoor geen garantie. Tevens kunnen wij u niet van een voorschot of een betalingsregeling voorzien.  

Lopende onderzoeken  

In principe gaan wij door met onze dienstverlening. We moeten onze werkzaamheden echter een beetje aanpassen als het gaat om huisbezoeken en gesprekken (bijv. met ouders en informanten). We proberen alle werkzaamheden zoveel mogelijk door te laten gaan en waar mogelijk telefonisch of via email contact te hebben.

Klik hier voor meer informatie over de Voogdijraad

Q&A Kwetsbare kinderen