Start kindertelefoon ‘Guana Chat’ op Sint Eustatius

Op 16 maart wordt op Sint Eustatius de kindertelefoon ‘Guana Chat 918’ gelanceerd. Deze hulplijn is er voor alle kinderen en jongeren op Sint Eustatius in de leeftijd van 8 tot 21 jaar. Het is een telefonische hulplijn voor kinderen en jongeren die informatie zoeken over allerlei onderwerpen waar ze vragen over hebben. Oproepen naar deze dienst zijn gratis en anoniem.

Sint Eustatius Guana Chat

De Guana Chat hulplijn is een samenwerking tussen de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Openbaar Lichaam Sint Eustatius en de Kindertelefoon van Aruba, ‘Telefon pa Hubentud’. De mensen die de telefoon opnemen zijn vrijwilligers die een passende opleiding hebben gevolgd en die ook een uitgebreide culturele training hebben gekregen van het social support team van maatschappelijk werkers op Sint Eustatius. Jongeren kunnen met deze getrainde vrijwilligers praten over elk probleem, uitdaging of vraag die ze hebben. Of gewoon om een ​​ervaring te delen.

Staatssecretaris Van Ooijen (VWS): “Heel mooi dat deze hulplijn er nu is. Het is zo belangrijk dat kinderen en jongeren ergens terecht kunnen als zij zich zorgen maken of vragen hebben. Een luisterend oor kan soms al een groot verschil maken. Mijn hoop is dat het hierdoor meer de norm wordt om erover te praten als je ergens mee zit. Met dit soort laagdrempelige voorzieningen willen we bijdragen aan de mentale fitheid van de jeugd in heel het Koninkrijk.”

Vanaf 16 maart is het gratis telefoonnummer 918 elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur bereikbaar. De website www.guanachat918.com geeft informatie over het gebruik van de hulplijn en de verschillende onderwerpen waar jongeren over willen praten. Het social support team van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius en Mega D Youth Foundation zullen de middelbare school en alle groepen 5 t/m 8 van de basisscholen op Sint Eustatius bezoeken om de leerlingen te informeren over deze hulplijn en hen via de website te begeleiden.