Gratis workshops ‘veilig en gezond werken met asbest’

In het ‘Arbeidsveiligheidsbesluit IV Caribisch Nederland’ is regelgeving voor werken met asbest en asbesthoudende producten vastgelegd. Om kennis over veilig en gezond werken met asbest te verstrekken aan  (bouw)bedrijven die werken met asbest, of die dit in de toekomst willen gaan doen, worden er tussen 18 en 24 november vier workshops georganiseerd.

Online workshop

De gratis workshops worden aangeboden door Cadena Human Capital Management BV, in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).Zowel werkgevers, werknemers als zelfstandig ondernemers kunnen zich aanmelden voor één van de vier online workshops. De aanmelder kan daarbij kiezen uit deelname in het Papiamentu, Engels, Nederlands of Spaans. De workshops richten zich op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De participanten ontvangen na deelname aan de twee en een half uur durende workshop een bewijs van deelname welke ingediend kan worden bij de Arbeidsinspectie als onderdeel van het ‘werkplan asbest’. Dit werkplan moet goedgekeurd worden voordat met asbest gewerkt mag worden in Caribisch Nederland.

Aanmelden kan via deze link of via info@cadena-hcm.com.