Training voor mensen die in de bouw willen werken

Acht werkzoekenden krijgen de kans om deel te nemen aan een gratis basistraining voor de bouwsector. Na het succesvol voltooien van de training ontvangen de deelnemers een certificaat en worden direct geplaatst bij een werkgever. De training wordt georganiseerd door Plenchi di Trabou in samenwerking met Onderwijs Instituut Caribisch Nederland (OICN). 

Training in de bouw

Het doel van de training is om lokale werkzoekenden op Bonaire te bemiddelen naar een baan in de bouw. Er is binnen de bouwsector veel vraag naar arbeidskrachten en het ziet er naar uit dat deze vraag voorlopig aanblijft.

De training start op 7 maart en duurt een maand. Deelnemers krijgen binnen deze periode in de ochtenduren theorie- en praktijklessen en in de middag lopen zij mee binnen een bouwbedrijf om praktijkervaring op te doen. De onderdelen die aan bod komen zijn: Metselen, stukadoren, timmeren, ijzervlechten, schilderen, loodgieten, elektra en het plaatsen van kozijnen en deuren.

Deelname aan de training is gratis. Deelnemers moeten in staat zijn om fysiek uitdagend werk te verrichten, kunnen lezen en schrijven (Papiamentu) en gemotiveerd zijn om in de bouwsector aan de slag te gaan. In overleg met de eigen werkgever, kunnen ook personen die al werken in de bouw meedoen met deze training om zich bij te laten scholen.

Voor vragen of registratie kan contact opgenomen worden met Plenchi di Trabou via info@plenchiditrabou.com, (+599) 7158346 of door langs te komen bij het kantoor aan de Kaya L.D. Gerharts 12.