Plenchi di Trabou viert eenjarig bestaan

Het jobcentrum Plenchi di Trabou vierde op maandag 14 februari zijn eenjarig bestaan, in bijzijn van staatssecretaris Van Huffelen. Het jobcentrum van Bonaire opende zijn deuren op 10 februari 2021, en kijkt terug op een mooi opstartjaar. Afgelopen jaar werden 1011 werkzoekenden geregistreerd bij Plenchi di Trabou en werden 106 inwoners van Bonaire door actieve bemiddeling van het jobcentrum geplaatst op een betaalde baan. Daarnaast vonden vele anderen werk met de hulp van Plenchi di Trabou.

Plenchi di Trabou en Van Huffelen

Met de opening van het jobcentrum Plenchi di Trabou een jaar geleden werd één van de doelstellingen uit het Bestuursakkoord gerealiseerd. Er staat nu een solide samenwerking tussen het Openbaar Lichaam Bonaire, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de RCN-unit op Bonaire. Plenchi di Trabou is opgericht om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bijeen te brengen. Als werkzoekenden een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zet Plenchi di Trabou arbeidsmarktinstrumenten in, zoals jobprogramma’s, om ook deze mensen een kans te geven om her in te treden. Ook geven de medewerkers dagelijks informatie over onderwerpen als solliciteren, carrièremogelijkheden, loopbaanontwikkeling, (bij)scholing en tewerkstellingsvergunningen. Werkgevers krijgen bij Plenchi di Trabou informatie over werving, selectie en behoud van personeel en over de verloningsmogelijkheden. Zowel werkzoekenden als werkgevers weten Plenchi di Trabou inmiddels goed te vinden.

In 2021 zette Plenchi di Trabou zich onder andere in voor mensen die door een faillissement hun baan verloren. Vanwege de coronacrisis waren er in 2021 vaker dan normaal mensen op zoek naar werk. Ruim duizend personen registreerden zich afgelopen jaar als werkzoekend. Ondanks deze forse toename van het klantenbestand, sloot de organisatie het jaar af met nog maar 520 actieve werkzoekenden.

Toen de economie in de zomer vanwege het terugkerende toerisme enorm aantrok, waren het juist de werkgevers die aanklopten voor personeel. Daarom organiseerde Plenchi naast netwerkbijeenkomsten en jobprogramma’s in november 2021 ook een succesvolle ‘speed meet’ in samenwerking met Bonhata en TCB, om bedrijven in de toerismesector en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen. Komend jaar wil Plenchi met jobprogramma’s, speed meets en netwerkbijeenkomsten verder bijdragen aan het opvullen van personeelstekorten in onder andere de sectoren bouw, techniek en toerisme.

Contact Plenchi di Trabou

Zowel werkgevers als werkzoekenden kunnen terecht bij Plenchi di Trabou aan de Kaya L. D. Gerharts 12. Elke werkdag is het jobcentrum geopend tussen 8.00 en 12.00 uur en 13.00 en 17.00 uur. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen of een afspraak maken via info@plenchiditrabou.com of (599) 715-8346. Op www.plenchiditrabou.com kunnen werkgevers een vacature plaatsen en werkzoekenden zich registreren voor bemiddeling.