Tweede ‘Speed Meet’ voor lokale werkzoekenden en werkgevers in de toerismesector

Op vrijdag 22 april 2022 organiseren Plenchi di Trabou, Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) een tweede ‘Speed Meet’ om werkzoekenden en werkgevers op Bonaire samen te brengen. Hiermee beogen de organisaties meer lokale mensen aan het werk te krijgen in de toerismesector.

Speed meet Ban traha den Turismo

De Speed Meet ‘Ban traha den Turismo’ vindt plaats op 22 april van 10.00 uur tot 14.00 uur bij Jong Bonaire (Kaya Simon Bolivar 16). Tijdens deze Speed Meet kunnen werkzoekenden en werkgevers kennismaken en op een snelle manier zoeken naar een match. Als deze match er is, wordt een vervolgafspraak gemaakt. Tijdens de eerste speed meet in november 2021 maakten al 22 werkgevers kennis met lokale werkzoekenden. Werkzoekenden konden ter plekke hun CV updaten en printen en hadden in korte tijd verschillende kennismakingsgesprekken. Hotels, resorts, duikscholen en horecazaken namen 6 kandidaten direct aan tijdens de eerste Speed Meet en maakten 37 afspraken voor vervolggesprekken, meeloopdagen en in house trainingen. 

Door lokale werkzoekenden tijdens de Speed Meet direct te koppelen aan bedrijven in de toerismesector op Bonaire, beogen Plenchi di Trabou, TCB en BONHATA het aantal lokale professionals in de toerismesector te vergroten. Hiermee worden ondernemers voorzien van goed en duurzaam personeel én kunnen lokale werkzoekenden geplaatst worden op betaalde banen. Zo draagt de Speed Meet bij aan zowel de dringende vraag naar personeel vanuit de toerismesector als aan het vergroten van de kansen van werkzoekenden op het eiland.

Aanbod jobprogramma’s 

Na deze Speed Meet op 22 april zullen ook enkele gratis basistrainingen worden aangeboden. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens dit evenement opgeven. Een werkzoekende leert dan in enkele weken alle vaardigheden die nodig zijn in een functie, in theorie en in de praktijk. Na het succesvol voltooien van de training ontvangen de deelnemers een certificaat en worden direct geplaatst bij een werkgever. Op deze manier willen de partners de kansen voor lokale werkzoekenden in de toerismesector verder vergroten. Trainingen die aangeboden worden zijn bijvoorbeeld om bartender, waiter, housekeeper en (hulp)kok te worden. 

De partners blijven samenwerken aan oplossingen voor de lange termijn, zodat er voldoende gekwalificeerd lokaal personeel op het eiland voorhanden is om tegemoet te komen aan de vraag in de groeiende toerismesector. 

Aanmelden

Werkgevers uit de toerismesector die personeel zoeken en mensen die geïnteresseerd zijn in werken in de horeca- en toerismesector, kunnen zich aanmelden voor de Speed Meet op 22 april door een mail te sturen naar speedmeet@plenchiditrabou.com. Voor vragen of meer informatie kan men ook terecht bij het team van Plenchi di Trabou via: +599 715 8346.