Vergoedt het Schadefonds ook kosten voor de uitvaart?

Ja. Het Schadefonds geeft alleen een uitkering voor uitvaartkosten die niet zijn vergoed door bijvoorbeeld de dader of een uitvaartverzekering. Er staat een maximale vergoeding van € 7.500 voor de uitvaartkosten van een overleden slachtoffer, ook als de kosten eigenlijk hoger zijn. Het is belangrijk dat u de uitvaartkosten kunt aantonen.

Uitvaartkosten zijn alle kosten die zijn gemaakt voor de begrafenis of crematie van het overleden slachtoffer. Zoals de kosten voor de uitvaartonderneming, de koffietafel en de grafsteen of urn.

Onder de uitkering vallen ook de extra kosten die gemaakt worden als de overledene in het buitenland begraven wordt. Dit kan gaan om de kosten voor het overbrengen van de overledene naar het buitenland en de reis- en verblijfskosten van maximaal twee familieleden.

Het Schadefonds vergoedt ook reis- en verblijfskosten van maximaal twee familieleden van de overledene als zij voor de uitvaart naar één van de andere BES-eilanden, Europees Nederland of het buitenland reizen.