CN-Express verbindt de Bovenwinden met Bonaire

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW) slaan de handen ineen voor een rechtstreekse luchtverbinding tussen Bonaire en de Bovenwindse eilanden.

CN Express logo breed

Deze week tekende Ruud Peters (diensthoofd van de Shared Service Organisatie RCN) in opdracht van BZK de overeenkomst met Winair.

Na de orkanen Irma en Maria is de belangrijke internationale hub van Sint Maarten weggevallen. Saba en Sint Eustatius hebben behoefte aan extra ontsluiting ten behoeve van de economische ontwikkeling, medische uitzendingen en (werk)verkeer voor eilandbewoners. 

Onder de naam CN-Express wordt gedurende een periode van drie maanden iedere maandag en vrijdag gevlogen. Na zes weken wordt geëvalueerd of het in de behoefte voorziet. De eerste vlucht staat gepland op 26 februari. Voor de nieuwe route wordt een ATR42 vliegtuig van Air Antilles ingezet. Dit vliegtuig met 48 stoelen vliegt tussen Sint Maarten, Sint Eustatius en Bonaire. Voor de verbinding met Saba wordt vanaf Sint Eustatius aansluitend een Winair Twin-otter feeder ingezet. De rechtstreekse vlucht tussen Bonaire en Statia duurt ongeveer 2 uur. 

RCN neemt iedere vlucht een aantal plaatsen af voor medische uitzendingen en medewerkers. Daarnaast gaat een vaste hoeveelheid plaatsen in de vrije verkoop. Tickets hebben een prijs van $300 voor een enkele reis. Deze prijs geldt voor de vluchten BON-EUX, BON-SAB en BON-SXM (of andersom). Het tarief is exclusief airport tax en boekingskosten.

De CN-Express start een kleine twee maanden later dan gehoopt. In de afgelopen weken is hard gewerkt aan het afronden van de overeenkomst met WinAir, die in de maanden na de orkanen de focus had op het terugbrengen van de bestaande routes.

Neem voor informatie over tickets contact op met BON Travel (info@bontravel.com) of kijk op de aankomende dagen op www.fly-winair.sx