Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezoekt Curaçao, Bonaire en Aruba

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat brengt van 12 tot en met 15 juli een werkbezoek aan Curaçao, Bonaire en Aruba.

Cora van Nieuwenhuizen

Op 12 juli start het werkbezoek op Curaçao, waar zij een ontmoeting heeft met de Gouverneur H.E. mw. Lucille George-Wout en de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning Charles Cooper. Tevens is er een kennismaking met DC-ANSP die o.a. zorgt voor de luchtverkeersleiding boven Bonaire en Curaçao. Als laatste brengt de minister een bezoek aan de luchthaven Hato.

In de loop van12 juli komt de minister aan op Bonaire, waar zij onder andere een ontmoeting heeft met het Bestuurscollege en de wnd. Rijksvertegenwoordiger. De minister brengt op 13 juli een bezoek aan de luchthaven, waar zij wordt rondgeleid door de directeur BIA, Jaap Engel en gedeputeerde Hennyson Thielman.

Op 14 juli geeft Van Nieuwenhuizen het startsein voor de aanleg van het Galileo Sensor Station voor het Europese wereldwijde satelliet navigatiesysteem Galileo. De Europese Commissie heeft in het Caribisch gebied gekozen voor Bonaire als locatie voor de plaatsing van dit station. Verder staat een rondrit over het eiland op het programma en een bezoek aan WEB, de haven en  Selibon.

Het werkbezoek wordt afgesloten op Aruba, waar Van Nieuwenhuizen onder meer een ontmoeting heeft met de Minister van Transport, Communicatie en Primaire Sector, dhr. Crispin V.J. Romero.