Staatssecretaris Van Veldhoven bezoekt Caribisch Nederland

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) brengt van 14 tot en met 18 juli een werkbezoek aan Saba, Sint Eustatius en Bonaire.

Stientje van Veldhuizen
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven

Het bezoek staat vooral in het teken van de inspanningen op het gebied van milieu om de eilanden schoon en leefbaar te houden.

De reis begint met een werkbezoek aan Saba. Daar wordt gesproken met de gezaghebber en enkele leden van het bestuurscollege. Vervolgens legt de staatssecretaris een werkbezoek af aan de nieuwe orkaanbestendige afvalverbrandingsinstallatie en scheidingshal. Ook op de tweede dag, op Sint Eustatius, worden milieuprojecten bekeken, een bezoek gebracht aan olieterminal NuStar en vinden gesprekken over afvalmanagement plaats met de regeringscommissaris en zijn plaatsvervanger.

Bonaire

Het werkbezoek aan Bonaire staat in het teken van afvalbeleid, vuurwerk, het koraalactieplan en brandstoffen. De staatssecretaris sluit de grootste illegale stortplaats van Caribisch Nederland, verricht de starthandeling van de bouw van een nieuwe, veilige vuurwerkopslag en geeft het startsein voor asbestsanering bij een voormalige garnalenkwekerij.

Op alle drie de eilanden worden afspraken gemaakt om samen een einde te maken aan het gebruik van wegwerpplastic om zo de eilanden schoon en leefbaar te houden en de unieke natuur  in stand te houden.