Maatregelen coronacrisis raken kwetsbare kinderen extra hard

Kwetsbare kinderen hebben het extra moeilijk als gevolg van de coronacrisis en 'social distancing’ maatregelen.  Het risico bestaat dat zij met meer huiselijk geweld en kindermishandeling te maken krijgen. Daarom roept Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN) iedereen op om zicht te helpen houden op de groep kwetsbare kinderen.

kwetsbare kinderen

Sinds 19 maart zijn de scholen, kinderopvang en sportclubs gesloten. Voor kinderen met een onveilige thuissituatie zijn deze plekken juist van groot belang. Het zijn namelijk ‘veilige’ plekken, waar zij kind mogen zijn en even weg zijn van de spanning in huis. Nu deze plekken gesloten zijn, raken deze kwetsbare kinderen sneller uit beeld. Dat moeten we samen voorkomen.

Het wordt een extra zware tijd voor deze kinderen, die in de ‘normale’ thuissituatie al geweld meemaken. De kans is groot  dat er als gevolg van de corona-maatregelen extra stress ontstaat binnen hun gezin en het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling toeneemt.

Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN) roept iedereen op om te helpen zicht te houden op kwetsbare kinderen.

Wat kunt u doen

  • Houd zicht op kwetsbare kinderen en gezinnen in uw omgeving.
  • Bied hulp aan door de telefoon en/of stuur een berichtje via WhatsApp.
  • Toon interesse en vraag de mensen in uw buurt of ze steun nodig hebben.

Met uw oplettendheid en hulp aan gezinnen die het zwaar hebben, helpt u het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling verminderen.

Wanneer contact met JGCN

Maakt u zich zorgen over een kind in uw omgeving of  merkt u dat het in uw eigen gezin onveilig wordt? Bel of mail naar Jeugdzorg en Gezinsvoogdij CN, wij zetten graag de juiste hulp in gang!

Bonaire:
T: +(599)715 7201
E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com   

Saba:
T:
+ (599)790 0479
E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com

Sint Eustatius:
T: 
+(599)318 3104/3105
E: info.jgcn@jeugdzorgcn.com   

Voor meer informatie.