Verbeteren arbeidsvoorwaarden kinderopvang start met gift card

Op maandag 21 december overhandigde Rayan Rammo, namens gedeputeerde Nina den Heyer, de eerste gift cards aan de medewerkers van kinderopvang Hardin di Chikitin ‘Nos Kas’. Alle medewerkers die werken in de kinderopvang, ontvangen dit jaar voor kerst een gift card. “Jullie hebben leiderschap en liefde voor het werk getoond, bij het begeleiden van de allerkleinsten op ons fijne Bonaire”, aldus Den Heyer in een boodschap aan het personeel.

Overhandigen giftcard UPDATED

Dit gebaar van waardering voor de belangrijke bijdrage die medewerkers in de kinderopvang leveren aan de ontwikkeling van kinderen, vormt een eerste stap in de verbetering van de arbeidsvoorwaarden in de kinderopvang op Bonaire. Deze maand startte vanuit het programma BES(t) 4 kids een onderzoek naar de huidige arbeidsvoorwaarden bij kinderopvangorganisaties en gastouders op Bonaire. Het doel is om de arbeidsvoorwaarden voor 2022 te verbeteren.

Het programma BES(t) 4 kids wil voor alle kinderen in Caribisch Nederland kwalitatief goede, veilige en betaalbare kinderopvang aanbieden. Zodat elk kind de kans heeft om zich volop te ontwikkelen. Het verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvang is een van de speerpunten van het programma. Om die kwaliteit te waarborgen, is onder andere goed geschoold personeel nodig. Opleidingstrajecten zijn vorig jaar reeds gestart en nu worden ook de arbeidsvoorwaarden onder de loep genomen. Om goed geschoold personeel te kunnen behouden en aan te trekken, zijn immers ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden nodig.