Bijzondere onderstand

Als u onverwachts noodzakelijke grote uitgaven heeft die u niet kunt betalen, dan kan de unit SZW u mogelijk helpen met bijzondere onderstand. Voorbeelden van noodzakelijke grote uitgaven zijn de aanschaf van een bed, fornuis, wasmachine, koelkast, ventilator, babyuitzet en schoolbenodigdheden voor kinderen in het voortgezet onderwijs. Mocht u tanden of kiezen moeten trekken maar een laag inkomen hebben, kan de SZW unit mogelijk ook deze kosten voor u vergoeden.

Via onderstaande links kunt u meer lezen over bijzondere onderstand specifiek gericht op Schoolbenodigdheden of op het trekken van tanden en kiezen.

Heb ik recht op bijzondere onderstand?

Om te kunnen beoordelen of u recht hebt op bijzondere onderstand, dient u contact op te nemen met de betreffende afdeling. Dit kan telefonisch via 715-8888, via e-mail onderstand@rijksdienstcn.com of door persoonlijk langs te komen tijdens het spreekuur onderstand. Een van onze medewerkers zal u informeren over de voorwaarden.

Meer informatie?

Voor de officiƫle wet- en regelgeving omtrent de onderstand, zie de Onderstandwet BES en de publicatie beleidsregels onderstand.