Bijzondere onderstand

De unit SZW kan u helpen met bijzondere onderstand als u onverwacht grote uitgaven moeten maken die u niet kunt betalen. U komt in aanmerking voor bijzondere onderstand wanneer bijvoorbeeld uw koelkast kapot gaat en u geen geld heeft om een nieuwe te kopen, of wanneer u een baby verwacht, maar geen geld heeft voor de babyuitzet. Ook draagt de bijzondere onderstand bij aan schoolbenodigdheden voor uw kinderen.

Heb ik recht op bijzondere onderstand?

Als voor noodzakelijke grote uitgaven komt te staan en u geen geld heeft om die te betalen, kunt u een beroep doen op bijzondere onderstand. Kom hiervoor langs bij het spreekuur onderstand. Een medewerker van de onderstand zal beoordelen of u aan de voorwaarden voldoet.

Voorbeelden van noodzakelijke grote uitgaven zijn kosten in verband met de aanschaf van een bed, fornuis, wasmachine, koelkast, ventilator, babyuitzet en schoolbenodigdheden voor kinderen in het voortgezet onderwijs.

Meer informatie?

U kunt langskomen bij het spreekuur, bellen op 715-8888, of e-mailen naar onderstand@rijksdienstcn.com. Voor de officiële wet- en regelgeving omtrent de onderstand, zie de Onderstandwet BES en de publicatie beleidsregels onderstand.