Informatieavond Staatsexamens Voortgezet Onderwijs op Bonaire

Sinds 2011 is het mogelijk om op Bonaire, het Nederlands Staatsexamen Voortgezet Onderwijs af te leggen in diverse vakken op VMBO-, HAVO- en VWO-niveau. In het kader hiervan organiseert DUO in samenwerking met OCW-CG op dinsdag 25 oktober 2022 een informatieavond.

eindexamens

De informatieavond is bedoeld voor (ouders en/of verzorgers van) schoolgaande jongeren en iedereen in de regio die het staatsexamen op Bonaire wenst af te leggen. Er zal onder andere uitgelegd worden wat het staatsexamen precies is en voor wie het bedoeld is. Ook worden de verschillen en overeenkomsten tussen het staatsexamen en het regulier onderwijs besproken.

Praktische informatie over het staatsexamen zal verstrekt worden. Zoals, hoe aan te melden, wat de kosten zijn en waar en wanneer de examens plaats vinden. Ook wordt er praktische informatie verstrekt hoe iemand zich het beste op de examens kan voorbereiden.

Het staatsexamen is niet alleen bedoeld voor schoolgaande jongeren. Iedereen kan hier aan deelnemen. Je kunt kiezen voor een heel vakkenpakket of voor een aantal losse vakken en dat kan worden verspreid over meerdere jaren. Op die manier spaar je certificaten die samen een diploma waard zijn. Dat diploma is hetzelfde als een regulier diploma.

Iedereen die hier meer over wil weten, is welkom om op dinsdag 25 oktober 2022 vanaf 19:00 uur deel te nemen aan de informatiebijeenkomst op Liseo Boneriano, te Kaya Amsterdam z/n.