DUO bezoekt opnieuw het Caribisch gebied

In april brengt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een bezoek aan Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. DUO opent op deze eilanden een tijdelijk servicekantoor om in gesprek te gaan met aankomende studenten en oud-studenten. Daarnaast organiseert DUO ook voorlichtingsbijeenkomsten en biedt ter plekke hulp op maat bij betalingsproblemen. Het bezoek is een vervolg op het bezoek aan Aruba en Curaçao in november vorig jaar. Voor aankomende studenten op deze eilanden organiseert DUO nu een webinar.

DUO - Bezoek de Antillen

Voorlichtingsbijeenkomsten

De voorlichtingsbijeenkomsten richten zich op studenten die in Nederland gaan studeren en hun ouders. Tijdens de bijeenkomsten horen ze alles over studiefinanciering en andere zaken die zij moeten regelen in Nederland. Op Sint Maarten vindt ook een voorlichtingsbijeenkomst voor oud-studenten plaats. Hierin wordt onder andere uitleg gegeven over de mogelijkheden van het aanvragen van draagkrachtmeting, lokaal terugbetalen en wat te doen bij betalingsproblemen.

Tijdelijk servicekantoor

Op de tijdelijke servicekantoren kunnen mensen langsgaan met al hun vragen over Nederlandse studiefinanciering en het terugbetalen van hun studieschuld. Voor een bezoek aan een servicekantoor is het niet nodig om een afspraak te maken. Oud-studenten moeten wel een legitimatiebewijs meenemen. En als zij verlaging van hun maandbedrag willen aanvragen, moeten zij ook een overzicht van hun inkomsten meenemen. Op die manier kan DUO deze doelgroep indien mogelijk meteen helpen.

Hulp op maat

DUO wil graag helpen voorkomen dat oud-studenten in financiële problemen komen. Daarom krijgen oud-studenten met een betalingsachterstand bij DUO een laatste kans om overdracht aan een incassobureau te voorkomen. Een deel van hen krijgt een uitnodiging van DUO om met een medewerker in gesprek te gaan om te komen tot een maatwerkoplossing.

Online voorlichting op Aruba en Curaçao

Voor aankomend studenten op Aruba en Curaçao organiseert DUO een webinar. Dit is een vervolg op de voorlichtingsbijeenkomsten die in november zijn gehouden. In geval van vragen kunnen (oud)studenten van Aruba en Curaçao via chat en videobellen contact met DUO opnemen.

Meer informatie

DUO is van 11-21 april op Bonaire, van 11-21 april op Sint Maarten, op 25 en 26 april op Sint Eustatius en op 28 en 29 april op Saba. Meer informatie over de locaties en de openingstijden van de tijdelijke servicekantoren en de tijden van de voorlichtingsbijeenkomsten is te vinden op duo.nl/bezoekantillen.