Minister van Engelshoven bezoekt Bonaire

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) brengt van 24 tot en met 27 oktober een werkbezoek aan Bonaire.

Ingrid van Engelshoven

Op maandag 25 oktober staat het bezoek in het teken van het onderwijs. Gedurende het eerste dagdeel bezoekt de minister onder meer de Brede School Papa Cornes, één van de scholen die aankomende leraren opleidt via het concept van Samen Opleiden & Professionaliseren, een leerwerkbedrijf en de IT Academy van de SGB en geniet zij van een lunch bij restaurant Chez Nous, voorbereid door VMBO-leerlingen en uitgeserveerd door SLP-leerlingen van de SGB. Verder staat er een gesprek met leden van het Bestuurscollege van Bonaire op het programma, waar onder andere zal worden gesproken over de doorstroomproblematiek van studenten, de inzet voor de onderwijsagenda 2022-2026, cultuuronderwerpen / cultuurconvenant en onderwerpen die op het ministerieel Vierlandenoverleg begin 2022 worden geagendeerd.

Dinsdagochtend 26 oktober spreekt de minister het voltallige Bestuurscollege, en brengt ze een bezoek aan de Openbare Bibliotheek Bonaire, waar zij samen met gedeputeerde Den Heijer een intentieovereenkomst voor de bibliotheek zal ondertekenen, en aansluitend zal zij de bouwlocatie van het monumentaal complex Cocari II bezoeken. Na de middag heeft ze een ontmoeting met enkele Top trainees en gaat ze in gesprek met EQ Bonaire over LHBT-rechten.

Op de laatste dag, woensdag 27 oktober, gaat de minister naar Rincon waar ze een bezoek zal brengen aan Mangazina di Rei en aan Kolegio San Luis Beltran waar ze een muziekles zal bijwonen van het leerorkest. 

Het werkbezoek van de minister wordt afgesloten met een persconferentie.