Twee nieuwe Lokaal Commandanten voor brandweer Bonaire

Per 1 oktober 2022 staat het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN), locatie Bonaire, onder leiding van niet één, maar twee nieuwe Lokaal Commandanten. Na vertrek van de laatste Lokaal Commandant, Reynold Janga, werd deze functie waargenomen door Gravey Anthonij. Thammy Albertsz en Gravey Anthonij zullen de rol van Lokaal Commandant nu als een duo-functie gaan uitvoeren.

BKCN Lokaal commandanten

Om de functie van commandant in een duo-vorm uit te voeren is binnen de brandweer uniek. Er is voor deze vorm gekozen omdat het brandweerkorps steeds meer ontwikkelingen doormaakt. Zo worden er nieuwe roostersystemen en arbeidsvoorwaarden geïmplementeerd en worden er steeds frequenter opleidingen georganiseerd voor brandweerpersoneel, om het korps verder te professionaliseren. Albertsz en Anthonij kijken er naar uit om deze ontwikkelingen samen in de juiste banen te leiden. Het gedeelde commandantschap biedt ook beide officieren de gelegenheid om zich verder te ontplooien als leidinggevende bij de brandweer.

Thammy Albertsz is werkzaam bij de brandweer sinds 2018. Als enthousiaste young professional gaat zij deze nieuwe uitdaging vol frisse energie aan:

“Het is een eer om de rol van Lokaal Commandant van Bonaire samen met Gravey te mogen vervullen. Samen gaan we deze mooie uitdaging aan, niet alleen in het belang van het korps, maar in het belang van de veiligheid van Bonaire, samen met onze ketenpartners.”

Gravey Anthonij is al 25 jaar in dienst bij de brandweer, waarvan hij de afgelopen twee jaar de functie van Lokaal Commandant heeft waargenomen. Door zijn lange carrière binnen het korps, maar ook in andere brandweeronderdelen, heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan. Hij deelt die graag op de werkvloer en zal op deze wijze een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkelingen binnen het brandweerkorps.

Het BKCN is trots dat deze constructie mogelijk is gemaakt en dat Albertsz en Anthonij samen het korps op Bonaire verder kunnen gaan ontwikkelen.