Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid bezoekt Curaçao, Aruba en Bonaire

De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van der Burg, brengt een driedaags werkbezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk. Hierbij bezoekt hij Curaçao en Aruba op maandag 26 en dinsdag 27 september, om het programma op woensdag 28 september op Bonaire af te sluiten. Van der Burg gaat tijdens het bezoek op deze eilanden met diverse collega’s en ketenpartners in gesprek over migratievraagstukken, toezicht op de grenzen en de actuele stand van zaken hierop.

Staatssecretaris Eric van der Burg

Hierbij is het doel nader kennis te maken, van elkaar te leren en praktijkervaringen uit te wisselen, om zo de samenwerking tussen de (ei)landen verder te versterken.

Van der Burg wil graag met eigen ogen zien hoe toelating van vreemdelingen en toezicht op de grenzen van het koninkrijk zijn ingeregeld. Op Bonaire bezoekt de staatssecretaris diverse departementen, waaronder het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) en de Koninklijke Marechaussee, met als doel de samenwerking te versterken op het gebied van migratiezaken. Het bezoek wordt afgesloten met de officiële opening van het nieuwe kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst CN (IND CN) te Bonaire.