Sportveld JICN officieel geopend

Het lang verwachtte sportveld van de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) is op donderdag 24 maart officieel geopend door Directeur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring, Monique Schippers. Het nieuwe sportveld is nodig voor de uitbreiding van het dagprogramma van gedetineerden en speelt een belangrijke rol in het re-integratietraject waar JICN aan werkt.

Sportveld JICN officieel geopend
V.l.n.r. Directeur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring, Monique Schippers, Directeur JICN, Wibo de Vries en Projectleider Ban pa Kambio, Aisheline Lacroes.

Het sportveld was eerder niet opgenomen in de bouwplannen van de nieuwe inrichting op Plantage Aruba en is daarom nu alsnog gebouwd. Sport draagt bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid en is bij wet een recht van gedetineerden. Bovendien is sporten in groepsverband een goede manier voor gedetineerden om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dit maakt het een belangrijk onderdeel van het re-integratie proces, wat er op gericht is om gedetineerden zo goed mogelijk voor te bereiden op de terugkeer in de maatschappij wanneer de straf er op zit. De opening van het sportveld maakt ook uitbreiding van het dagprogramma mogelijk, waarbij gedetineerden aan extra activiteiten kunnen deelnemen indien zij gewenst gedrag vertonen.