Koninklijke Marechaussee onderzoekt verdenking van omkoping

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft op zaterdag 15 januari op Bonaire International Airport (BIA) een onderzoek gestart naar aanleiding van een verdenking van omkoping. De betrokken man probeerde bij aankomst op Bonaire een negatieve testuitslag te kopen nadat hij positief getest was op COVID-19. De afdeling Publieke Gezondheid (PG) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) wilde hier niet aan meewerken en schakelde de Koninklijke Marechaussee in.

KMAR

De man, afkomstig vanuit Miami, toonde eerst een negatieve PCR-test, maar deze was niet meer geldig. Toen de man zich opnieuw moest laten testen resulteerde dit in een positieve testuitslag. Hierop probeerde de man twee medewerkers op de luchthaven om te kopen, om hem alsnog een negatieve testuitslag te verstrekken. De Koninklijke Marechaussee is een onderzoek gestart naar de zaak waarna het dossier zal worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De man is naar zijn verblijfadres gebracht om in isolatie te gaan en moet Bonaire direct na de isolatieperiode verlaten.

De Koninklijke Marechaussee werkt op de luchthaven van Bonaire samen met de afdeling Publieke Gezondheid om onderzoek te doen naar eventuele strafbare feiten met betrekking tot testresultaten.