Aanhouding en huiszoekingen in onderzoek naar handel in verdovende middelen

In de ochtend van woensdag 24 februari 2021 heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) in samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de Douane Caribisch Nederland (Douane CN) twee huiszoekingen uitgevoerd. Hierbij is één verdachte aangehouden in verband met een onderzoek naar de handel in verdovende middelen.

Aanhouding handel in verdovende middelen

De twee huiszoekingen, waarvan één plaats vond in de wijk Antriol en de ander in Bario den Tera, werden gelijktijdig uitgevoerd door twee teams. De Marechaussee had voldoende indicatie dat de verdachte, een 45-jarige man met initialen S.I.L.E., op één van de betreffende adressen verbleef. Onder leiding van het Openbaar Ministerie zijn daarom beide woningen doorzocht. De verdachte is na zijn aanhouding in Antriol direct overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Beide woningen zijn doorzocht met het doel om verder bewijsmateriaal te vinden ten behoeve van het onderzoek. Hierbij zijn onder andere geld en verdovende middelen gevonden, welke in beslag zijn genomen door de KMar. De locaties zijn na de huiszoeking weer vrijgegeven aan de bewoners.