Toespraak Gezaghebber Rijna 12 mei 2020

Vandaag, 12 mei, is het Internationale dag van de Verpleging. Elk jaar opnieuw worden degenen die in de zorgsector werken, vereerd op de verjaardag van Florence Nightingale. Net als met andere vieringen en evenementen gedurende de afgelopen weken, heeft de viering van de Internationale dag van de Verpleging dit jaar natuurlijk een ander tintje door de corona impact.

Gezaghebber Edison Rijna

Link persconferentie

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die in de zorgsector werkt, te feliciteren op jullie speciale dag.

Ga zo door met het goede werk.

Voor wat betreft de cijfers van vandaag: wij hebben geen actieve positieve corona gevallen. In totaal zijn er tot nu toe 291 personen getest voor het virus, waarvan 31 vorige week dinsdag en donderdag via de COVID drive-thru. Tot de dag van vandaag zijn er 90 te personen in quarantaine.

Zo direct zal Christopher Frans als coƶrdinator van de taskforce repatriƫring, de laatste informatie verstrekken over de voortgang van het terughalen van inwoners van Bonaire.

Zoals u heeft kunnen opmerken, wordt onze grens met de nodige voorzichtigheid, meer en meer geopend.

Tot slot heb ik vandaag officieel het mooie nieuws ontvangen dat ik voor nog een periode ben benoemd als Gezaghebber.

Voor mij een groot genoegen en grote eer om mijn volk te dienen als uw gezaghebber. In alle nederigheid ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat Koning Willem-Alexander en het Ministerie van BZK in mij hebben, om mij nogmaals voor de periode van 6 jaar te benoemen tot gezaghebber.

Met enthousiasme en toewijding beloof ik alles te doen wat ik kan om mijn eiland zo goed mogelijk te dienen.

We staan aan het begin van een nieuw hoofdstuk van onze wereldgeschiedenis in elke zin van het woord, en ik ben trots om deel uit te kunnen maken van dit proces als uw dienstverlener.