Apparatuur en medicatie voor 6 mobiele IC plekken op Bonaire

Beademingsapparaten, medicijnen en beschermingsmateriaal voor de zorg van coronapatiënten kwamen op zaterdag 11 april vanuit Nederland aan op Flamingo Airport. Hiermee kan ziekenhuis Mariadal 6 IC-beademingsplekken technisch gereed gaan maken. Ook zijn er nu medicijnen en beschermingsmiddelen op Bonaire die nodig zijn om de noodzakelijke zorg te gaan verlenen op het moment dat een eerste corona-besmetting zich aandient.

VWS OLB Apparatuur en medicijnen
Gezaghebber Edison Rijna en Danny Rojer, Coördinator Zorg, helpen medische spullen uitladen

Voor de volledige versterking van de medische capaciteit is meer medisch personeel nodig. Daarover maakt VWS afspraken met een internationaal bedrijf dat medisch personeel uitzendt. Het eerste team van medici en verpleegkundigen dat op deze wijze wordt ingezet is deze week op Sint-Maarten aan de slag gegaan. Extra medisch personeel voor Bonaire volgt, in aanvulling op het team medici uit Colombia en Amsterdam.

Gezaghebber Edison Rijna: “Dit zijn belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op het coronavirus op Bonaire. Ook al hebben wij nog geen besmettingen ontdekt, eens zal die dag ook voor Bonaire aanbreken. Ik vraag dan ook aan iedereen op Bonaire om u te houden aan alle preventieve maatregelen. Naast de 1.5 meter sociale afstand en hygiëne-voorschriften die u zelf kunt doen om verspreiding te voorkomen, blijven ook de maatregelen in de noodverordening van kracht. Samen moeten wij ervoor zorgen dat we corona de baas blijven. Samen tegen corona!”