Nederlandse delegatie Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties Eerste Kamer

The Bottom - Een delegatie van 13 leden van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties van de Eerste Kamer legt momenteel werkbezoeken af aan de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk. De werkbezoeken aan Sint Maarten en Saba zijn reeds afgerond. De delegatie is de verschillende gesprekspartners dankbaar voor de goede organisatie en ontvangsten.

Saba

De delegatie houdt zich tijdens de werkbezoeken aan alle lokaal geldende COVID19-voorschriften. Bij de reguliere PCR-test die noodzakelijk is voor vertrek naar Sint Eustatius is helaas gebleken dat de delegatieleider, dhr. Paul Rosenmöller positief heeft getest op het COVID19-virus. Dhr. Rosenmöller is direct na het horen van deze uitslag in quarantaine gegaan. De overige delegatieleden zijn negatief getest.

De Regeringscommissaris op Sint Eustatius is hierover geïnformeerd. De COVID 19 voorschriften op Sint Eustatius laten toe dat de delegatie haar werkbezoeken op Sint Eustatius kan voortzetten. Zij volgt daarbij strikt de lokale COVID voorschriften.

Dhr. Toine Beukering, vicevoorzitter van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties, zal voor de overige werkbezoeken optreden als delegatieleider.