Succesvolle digitale conferentie No Mas No More op Bonaire

Van 30 november tot en met 2 december is op Bonaire de conferentie No Mas No More georganiseerd samen met de Taskforce Kinderrechten. De conferentie had als doel samenwerken, verbinden en kennisdelen  over hoe kinderen te beschermen tegen misbruik, verwaarlozing of ander geweld.

Taskforce Kinderrechten

Bijna 200 professionals op het gebied van kinderrechten en huiselijk geweld hebben digitaal vanuit de zes eilanden en Europees Nederland de afgelopen dagen een intensief programma gevolgd. Belangrijke thema’s waren onder meer positief opvoeden, de beschermingscode, ketensamenwerking en de brede school.

Gedeputeerde Nina den Heyer heeft de conferentie geopend met een persoonlijk verhaal.

Een indrukwekkend onderdeel van het programma was de theatervoorstelling ‘Stop the beating’, door Archell Thompson en Jalisah Moniz. Met de voorstelling wil Archell bewustwording creëren van de impact van kindermishandeling, maar ook aandacht vragen voor het verhaal van de pleger. Vaak is de pleger zelf ook slachtoffer (geweest).

Tijdens de conferentie zijn stappen gezet om de samenwerking in de aanpak van huiselijk geweld binnen het Koninkrijk verder vorm te geven. Hierover zijn ook diverse werkafspraken gemaakt.

Samenwerkende partners bij deze conferentie waren: het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties en het openbaar lichaam Bonaire.