Douane Caribisch Nederland met multidisciplinaire controle in samenwerking met ketenpartners Kmar en KPCN

Op zaterdag 6 juni heeft de Douane samen met ketenpartners Kmar en KPCN een multidisciplinaire controle gehouden op de Kaya C.E.B Hellmund en de Zuidpier.
Er is gecontroleerd op verboden goederen,  illegale invoer, de geldigheid van de verzekering en het rijbewijs. Tevens is er gecontroleerd of men in het bezit was van geldige verblijfsdocumenten.

Controle

Tijdens het eerste gedeelte van de actie op locatie de Zuidpier zijn er 52 voertuigen gecontroleerd. Bij twee voertuigen werd de douane narcotica hond ingezet waarna er een kleine hoeveelheid hasj een harpoen werd aangetroffen. De hasj en de harpoen zijn in beslag genomen. Het KPCN heeft twee bekeuringen gegeven aan bestuurders die hun documenten niet op orde hadden. Tijdens het tweede gedeelte van de actie zijn langs de zuidkust van Bonaire in totaal 12 voertuigen gecontroleerd. Er werden geen bijzonderheden aangetroffen.

In de afgelopen periode hebben al vaker multidisciplinaire controles plaatsgevonden en ze blijken succesvol. Douane, KPCN en KMar zijn tevreden over de samenwerking en de efficiency. Door de krachten en expertise te bundelen worden de controles breder ingezet en dat is niet alleen efficiënt maar ook een stuk effectiever. De multidisciplinaire controles zullen dit jaar nog vaker worden gehouden.