Pleegzorgcafé voor pleegouders

Op donderdag 11 april heeft het eerste pleegzorgcafé plaatsgevonden voor pleegouders op Bonaire, georganiseerd door Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN).

Gedurende de avond zijn pleegouders geïnformeerd door directeur Curvin George over ontwikkelingen rondom de kaders van pleegzorg, te woord gestaan door jeugdzorgprofessionals en is de waardering van pleegouderschap in het middelpunt van de belangstelling geplaatst. 

Het debuut van het pleegzorgcafé onder leiding van moderator en jeugdzorgprofessional Areina Martina kende het thema ‘Hechting en de taal van de liefde’ en vond plaats bij Stichting Forma. Ook was er een vraag- en gesprekronde , werden pleegouders te woord gestaan door jeugdzorgprofessionals en was er ruimte voor kennismaking.

Waardering

Het pleegzorgcafé is een initiatief vanuit JGCN om waardering te uiten, beter te informeren en dichter bij pleegouders te staan. Als de eerste van een drie jaarlijks evenement is de avond goed bezocht en positief ontvangen door pleegouders. In het belang van JGCN om samen elk kind duurzaam veilig te stellen, is deze avond met name georganiseerd om de waardering uit te spreken voor de pleegouders. JGCN bedankt alle aanwezigen en de inzet van haar medewerkers voor de succesvolle avond.