Kamerbrief ministerie IenW over InselAir International

De Inspectie Leefbaarheid e nTransport (ILT) heeft de Curaçaose Civil Aviation Authority (CCAA)  ondersteund en geadviseerd bij de hercertificatie van InselAir International. In januari 2018 heeft een team van de CCAA in Nederland een administratieve inspectie uitgevoerd en in februari 2018 is een team van ILT-inspecteurs ter plaatse is geweest.

Airport

Conclusies van de ILT zijn dat:

  • de samenwerking tussen ILT en CCAA inzake de hercertificering van InselAir International positief is verlopen;
  • de inspectiebevindingen door de CCAA met InselAir International zijn gedeeld, goed zijn opgepakt en de benodigde verbetermaatregelen worden geïmplementeerd;
  • met het management van InselAir International is afgesproken dat het verscherpt toezicht door de CCAA, dat in 2017 werd ingesteld, in de komende periode wordt voortgezet en dat het proces van de oplossingen nauwlettend wordt gemonitord door CCAA en feedback zal worden gevraagd van de ILT. Elke twee weken vindt overleg plaats door de CCAA met de technische staf van InselAir International om de voortgang te bewaken;
  • als gevolg van deze ontwikkelingen en afspraken het vertrouwen van de ILT in het functioneren van een effectief en onafhankelijk toezicht door de CCAA hersteld is.
  • op basis van de conclusies van de ILT heeft de minister van I&W besloten het vliegverbod voor Nederlandse rijksambtenaren om met InselAir International te reizen op te heffen.   

*vertaling van de hele brief naar het Engels en Papiamentu volgt later op de website www.rijksdienstcn.com