Verklaring Niet van Toepassing

Voor wie is dit formulier?

  1. Nederlanders die op Bonaire, Sint Eustatius of Saba geboren zijn;
  2. Nederlanders die zelf binnen het Koninkrijk geboren zijn en van wie één van de ouders op Bonaire, Sint Eustatius of Saba geboren is;
  3. Nederlanders die sinds 10-10-2009 op Bonaire, Sint Eustatius of Saba wonen en hier ingeschreven waren tot en met 11-10-2010;
  4. Vreemdelingen die op Bonaire, Sint Eustatius of Saba het Nederlanderschap hebben verkregen;
  5. Als de wet niet van toepassing is op een van de ouders, dan is het ook niet van toepassing op de kinderen die binnen het Koninkrijk zijn geboren.

Waarom is dit formulier

Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen voor een verklaring niet van toepassing (NVT) (artikel 1a Wet Toelating en Uitzetting-BES). Hiermee wordt aangetoond dat u niet onder de bepalingen van de Wet Toelating en Uitzetting valt. 

Welke bijlagen moet ik bijsluiten?

Dit is afhankelijk van uw situatie. Op het formulier staat welke bijlagen u in uw situatie moet bijsluiten. Zorg dat u alles toevoegt. Enkel volledige aanvragen worden in behandeling genomen. 

Waar dien ik mijn formulier in?

U kunt uw aanvraag in persoon indienen bij een van de loketten van de IND-unit Caribisch Nederland. U dient hiervoor (tijdig) een afspraak te maken. Kijk voor de contactgegevens en openingstijden van alle IND kantoren op de contactpagina.

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Als u uw aanvraag in persoon heeft ingediend bij één van de loketten van de IND-unit Caribisch Nederland en uw aanvraag is volledig, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Als uw aanvraag niet compleet is, kan deze niet worden beoordeeld. U ontvangt schriftelijk bericht als er op uw aanvraag is beslist.