Docenten reiken MBO1 certificaat uit

Een belangrijk onderdeel van de re-integratie en resocialisatie van gedetineerden binnen de gevangenis is onderwijs. Sinds de ingebruikname van de JICN zijn er goede faciliteiten om opleidingen te geven op MBO1 niveau.

Foto: De leerkrachten van de MBO opleiding

Afgelopen jaar is in samenwerking met Forma het voortraject van het studieprogramma Ban pa Kambio begonnen. Het was even wennen voor een aantal studenten om iedere dag te studeren. Maar donderdag 4 juli konden zij het certificaat in ontvangst nemen.

In augustus begint het vervolg van de studie, zodat uiteindelijk een afgeronde MBO 1 studie in de richting bouw, horeca of groen het resultaat kan zijn. Terugkeer in de maatschappij met uitzicht op werk draagt bij aan het terugdringen van recidive (herhalen van strafbaar gedrag). 

Wibo de Vries, directeur JICN: “Dit zijn de eerste stevige stappen naar een sterk re-integratiebeleid. Ban pa Kambio vormt hierin een belangrijk onderdeel.  Door studie mogelijkheden te bieden, kunnen wij gedetineerden uitzicht geven op een andere toekomst.”