Bied jij een kind de helpende hand?

Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) is actief op zoek naar mensen met een groot hart om kinderen met een klein eigen netwerk te ondersteunen met praktische, logistieke, tijdelijke en langdurige opvang behoeftes. In de maand september zullen jeugdzorgprofessionals wekelijks op zaterdag op verschillende locaties staan om hierover informatie te geven en mensen te werven die graag pleegouders willen worden.

Bied jij een kind een helpende hand?

Wanneer is hulp nodig?

Soms hebben kinderen de wens een bepaalde activiteit te doen in het weekend, maar hebben niemand in hun netwerk die ze daarin kan ondersteunen. We zijn op zoek naar mensen die voor verschillende vormen van opvang kunnen zorgen bijvoorbeeld in het weekend, tijdens schoolvakantie en voor langdurige of crisis opvang.

De afdeling Jeugdzorg van ZJCN is de pleegzorgaanbieder voor Caribisch Nederland en draagt zorg om elk kind duurzaam veilig te stellen. Dit houd ook in dat een kind in een veilig omgeving moet kunnen opgroeien en ontwikkelen. ZJCN kijkt eerst of een kind de nodige ondersteuning kan krijgen binnen het netwerk van het gezin. Sommige kinderen hebben een klein netwerk en daarom moet ZJCN breder zoeken naar ondersteuning vanuit de samenleving. Vindt u het leuk om af en toe een kind de helpende hand te bieden?

Kom in actie, bied een kind de helpende hand!

Werving events met meer informatie vinden alle weekenden in september plaats. Op zaterdag 2 september staat het team bijvoorbeeld bij Bonaire Superstore, op 9 september bij Van den Tweel, op 16 september bij de markt bij Warehouse, op 23 september bij Pietersz en op zaterdag 30 september zijn ze in Rincon Nos Zjilea bij Mangazina di Rei en bij Taste of Bonaire. Voor meer informatie stuur een mail naar: pleegzorg@jeugdzorgcn.com.