Agentschap Telecom heet per 1 januari 2023 Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI)

De samenleving digitaliseert steeds meer. Niet alleen neemt het gebruik van (slimme) radioapparatuur toe. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van diensten via de digitale infrastructuur. Voorbeelden hiervan zijn internetbankieren, in- en verkopen via internet of bellen met je mobiele telefoon. Dit brengt veel economische voordelen met zich mee, maar ook de nodige risico’s, zoals uitval van netwerken door hacks of andere verstoringen. 

Agentschap Telecom wordt RDI

In Europees Nederland hebben de ontwikkelingen geleid tot een uitbreiding van (toezicht) taken op het gebied van digitale veiligheid. De verwachting is dat de groei in taken zich ook in Caribisch Nederland de komende jaren voort zal zetten. De naam 'Rijksinspectie' sluit goed aan bij die ontwikkeling. In verband met de verbreding van het werkveld dekt de benaming 'Telecom' de lading niet meer. 'Digitale infrastructuur' doet dat wel.

De RDI zorgt er onder meer voor dat in Caribisch Nederland de (digitale) infrastructuur beschikbaar en betrouwbaar is. Hierdoor kan men ongestoord gebruik maken van radio, televisie, internet en mobiele telefonie. Daarnaast zorgt de RDI ervoor dat radioapparaten en radio-ontvangers ongestoord kunnen worden gebruikt.

Vanaf 9 januari vindt u meer informatie over RDI op onze webpagina: www.rijksdienstcn.com/economie-klimaat/RDI. Vragen bedoeld voor onze dienst kunt u vanaf die datum stellen per e-mail, via BES@RDI.nl tot en met 8 januari 2023 zijn wij bereikbaar via de gebruikelijke kanalen.