‘Speed meet’ om lokale werkzoekenden en werkgevers in de toerismesector samen te brengen

De toerismesector op Bonaire heeft te kampen met personeelstekorten. Hierdoor raken veel ondernemers in de problemen. Met het hoogseizoen voor de deur dienen deze tekorten snel verholpen te worden. Daarom bundelen Plenchi di Trabou, Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) de krachten om werkzoekenden en werkgevers samen te brengen tijdens een ‘speed meet’ op 11 november a.s.

Speed meet Ban traha den Turismo

Er is onder andere een tekort aan personeel voor housekeeping,  keuken, bar en bediening. De drie organisaties hebben de voorkeur om de vraag naar personeel in te vullen met werkzoekenden van het eiland. Daarom hebben zij samen gezocht naar oplossingen op de korte termijn. Zo ontstond het idee om een ‘speed meet’ met de titel “Ban traha den Turismo” te organiseren. Daarnaast blijven de partijen samenwerken aan oplossingen voor de lange termijn, zodat er voldoende gekwalificeerd lokaal personeel op het eiland voorhanden is om tegemoet te komen aan de vraag in de groeiende toerismesector.

Speed meet “Ban traha den Turismo”

De eerste ‘speed meet’ in de toerismesector vindt plaats  op 11 november 2021 van 10.00 uur tot 14.00 uur bij Jong Bonaire (Kaya Simon Bolivar 16). Tijdens deze ‘speed meet’ ontmoeten werkzoekenden en werkgevers elkaar op één locatie. Hier kunnen zij op een snelle manier zoeken naar een match. Als deze match er is, wordt een vervolgafspraak gemaakt. Plenchi di Trabou organiseerde al meerdere malen met succes een ‘speed meet’ in andere sectoren, waarbij veel werkzoekenden een betaalde baan vonden en vacatures werden ingevuld. 

Door lokale werkzoekenden tijdens de ‘speed meet’ direct te koppelen aan horecabedrijven op Bonaire, beogen Plenchi di Trabou, TCB en BONHATA het aantal lokale professionals in de toerismesector te vergroten. Hiermee worden ondernemers voorzien van goed en duurzaam personeel én kunnen lokale werkzoekenden geplaatst worden op betaalde banen. Zo draagt de ‘speedmeet’ bij aan zowel de dringende vraag naar personeel vanuit de toerismesector als aan het vergroten van de kansen van werkzoekenden op het eiland.

Aanmelden

Werkgevers uit de toerismesector die personeel zoeken, kunnen zich direct aanmelden. Ook werkzoekenden die geregistreerd staan bij Plenchi di Trabou en andere lokale mensen die geïnteresseerd zijn in werken in de horeca- en toerismesector, kunnen zich opgeven voor de speed meet op 11 november a.s. Werkgevers en werkzoekenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar speedmeet@plenchiditrabou.com. Voor vragen of meer informatie kan men ook terecht bij het team van Plenchi di Trabou via: +599-7158346.