Keus buurt Sint Eustatius en Saba verschilt per afkomst

Personen geboren op de voormalig Nederlandse Antillen en Aruba en migranten kiezen deels andere woonwijken op Sint Eustatius en Saba. Onder migranten is er weer onderscheid in wijkenvoorkeur tussen migranten uit Europa en Noord-Amerika en migranten uit Midden- en Zuid-Amerika. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Sint Eustatius

Personen geboren op de voormalig Nederlandse Antillen en Aruba wonen relatief vaak in Bay Brow, Princess Garden, Golden Rock en Chapel Piece. Het kleinste aandeel personen geboren op de voormalig Nederlandse Antillen en Aruba woont in Mountain District. Mountain District is juist populair onder immigranten uit Noord-Amerika/Europees Nederland. In deze buurt zijn de huizen over het algemeen wat groter en duurder in vergelijking met de meeste andere buurten. Immigranten uit Midden- en Zuid-Amerika wonen relatief vaak in Oranjestad-Zuid. Oranjestad-Zuid wordt als het centrum van Sint Eustatius gezien. 

Saba

Op Saba zijn de verschillen niet zo groot. Personen geboren op de voormalig Nederlandse Antillen en Aruba wonen naar verhouding het vaakst in St John’s en het minst in Windwardside. Windwardside is populair onder immigranten uit Noord-Amerika en Europees Nederland. In deze buurt wonen veel mensen met een eigen bedrijf aan huis; de huizen zijn er doorgaans wat groter. In St John’s wonen relatief veel immigranten uit Midden- en Zuid-Amerika.