CBS van start met Omnibusenquête op Sint Eustatius en Saba

Gedurende de maanden januari en februari van dit jaar zullen interviewers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op Sint Eustatius en Saba op pad gaan om aselect gekozen personen te bezoeken om de Omnibusenquête af te nemen. Het onderzoek is ook op Bonaire uitgevoerd. Dit was in oktober en november 2017.

NL enquete hand

De Omnibusenquête is een steekproefonderzoek onder personen. Doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de leefsituatie van de bevolking op Sint Eustatius, Saba en Bonaire. Daarbij gaat het om onderwerpen zoals gezondheid, wonen, veiligheid en vrije tijd. Op Sint Eustatius zullen 620 personen worden benaderd, op Saba 484 en op Bonaire zijn 1680 benaderd.

Om beter inzicht te krijgen in de leefsituaties op Sint Eustatius, Saba en Bonaire, vraagt het CBS de medewerking van alle personen die deel uitmaken van de steekproef.

Het CBS is wettelijk verplicht om alle verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk te behandelen. Hierbij heeft het CBS verschillende maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen. Alle interviewers zijn in het bezit van een legitimatiebewijs van het CBS. Op verzoek moet de interviewer zich kunnen identificeren, zodat iedereen er zeker van kan zijn dat de gegevens door het CBS wordt verzameld.

Het CBS bedankt van tevoren alle personen die willen meewerken aan het onderzoek.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met het CBS kantoor op Bonaire via +599 717 8676 of via caribischnederland@cbs.nl.