Zwangerschapsverlof aanvragen

U ontvangt van uw werkgever een zogenaamde gele kaart en van uw gynaecoloog een briefje. Deze documenten levert u in bij de unit SZW. U kunt dit doen tijdens de spreekuren loonderving.

Ingangsdatum zwangerschapsverlof

U heeft recht op zwangerschapsverlof (voor de bevalling) en op bevallingsverlof (na de bevalling). In totaal heeft u recht op 16 weken verlof met volledige doorbetaling (100% van uw salaris).

U mag 6 weken voor uw bevallingsdatum met zwangerschapsverlof. U mag als u dat wilt ook langer doorwerken, tot uiterlijk 4 weken voor de dag na uw uitgerekende bevallingsdatum. Wat u minder aan zwangerschapsverlof opneemt, mag u optellen bij uw bevallingsverlof.

Baby te laat geboren

Als uw baby later dan de uitgerekende bevallingsdatum wordt geboren, wordt uw bevallingsverlof niet korter. Het gaat in op de dag na uw bevalling en loopt vanaf dat moment nog 10 weken door. Uw totale verlof kan dan dus langer worden dan 16 weken.

Baby te vroeg geboren

Als uw baby eerder dan de uitgerekende datum wordt geboren, wordt uw verlof niet korter. U heeft altijd een totaal van minimaal 16 weken betaald verlof.

Meer informatie over uw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op of kom naar het spreekuur loonderving.