Tegemoetkoming voor kinderen met intensieve zorg

Heeft uw kind intensieve zorg nodig en heeft u recht op kinderbijslag voor uw kind? Dan kunt u van 1 november tot en met 30 december 2022 een tegemoetkoming van 1437 dollar bruto aanvragen als uw kind 3 jaar of ouder, maar nog geen 18 jaar is. Deze tegemoetkoming is ter compensatie van de dubbele kinderbijslag voor ouders van kinderen met intensieve zorg die later zal worden ingevoerd.

De RCN-unit SZW kan zelf niet bepalen of uw kind intensieve zorg nodig heeft. Hierover krijgen wij medisch advies via Sentro Akseso (Bonaire), de Preventiekliniek (Sint Eustatius) of Public Health (Saba). Om het u makkelijk te maken kunt u de aanvraag voor de tegemoetkoming voor kinderen met intensieve zorg direct indienen bij onderstaande organisaties. Zij kunnen u ook helpen met het invullen van de medische vragenlijst.

Sentro Akseso Bonaire

Kaya Prinses Marie 7

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur.

E: aanvraagkindzorg@aksesobon.com

T: (+599) 717-7300

Community Develop Department Saba

Upper Road 4, The Bottom

Elke donderdag van 2 tot 4 uur in de middag.

Preventiekliniek Sint Eustatius / Prevention clinic

Charles A. Woodley Road (naast de apotheek)

Bel (+599) 318 2891 om een afspraak te maken

Mocht u niet in aanmerking komen voor de tegemoetkoming voor kinderen met intensieve zorg, dat kan deze organisatie u misschien wel helpen met andere ondersteuning of begeleiding bij de zorg voor uw kind.

Documenten