Wat doet het Centrum Jeugd en Gezin Saba?

Het opvoeden van kinderen is leuk en soms behoorlijk uitdagend. Maar opvoeden kan ook als ronduit moeilijk en stressvol ervaren worden. 

Voor die moeilijke situaties biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin op Saba ouders en andere opvoeders een helpende hand met kennis, voorlichting en advies over opgroeien en opvoeden en hulp voor jeugdigen met sociaal emotionele- en gedragsproblemen. De opvoedingsondersteuning gebeurt vanuit een positieve visie op opvoeden, gericht op preventie en vroege interventie. De hulpverleners werken o.a. met het positief pedagogisch programma (Triple P). 

Activiteiten

Als Centrum voor Jeugd en Gezin Saba organiseren we activiteiten om kinderen/jongeren te ondersteunen bij het ontdekken en ontplooien van hun competenties. Door activiteiten aan te bieden die leuk en uitdagend zijn, proberen we bij te dragen aan hun ontwikkeling. De activiteiten hebben vaak een relatie met vrije tijd, gezin, onderwijs, sport en gezondheid. Voor de allerkleinsten is er Play & Learn. Onder deze noemer hebben we een aantal boxen samengesteld met diverse speelmaterialen.