Met een Nederlands paspoort naar Caribisch Nederland?

Als je de Nederlandse nationaliteit hebt, maar niet staat ingeschreven op Bonaire, Saba of Sint Eustatius, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen wanneer je naar Caribisch Nederland reist. 

Zorg voor:

  • Een geldig paspoort voor de duur van de reis. Dit betekent dat het paspoort ook nog geldig moet zijn op het moment dat je het eiland verlaat.
  • Een retour ticket naar het land waar je vandaan komt, of een doorreis ticket naar een ander land.
  • Een verblijf adres, bijvoorbeeld het adres van het hotel of appartement waar je verblijft.

Je mag als houder van een Nederlands paspoort maximaal 6 maanden in een periode van 1 jaar op Bonaire, Sint Eustatius en Saba verblijven. Dit geldt voor verblijf op alle drie de eilanden opgeteld gedurende die periode. Als je in deze periode gaat werken of stage gaat lopen mag dit voor maximaal drie maanden aaneengesloten. Als je voor een langere periode gaat werken of stage lopen moet je een verklaring van rechtswege aanvragen bij de IND. Hierover vindt je meer op de pagina van de IND Caribisch Nederland.

Voor sommige Nederlanders geldt er een uitzondering op de regel over de maximaal toegestane verblijfstermijn . Kijk voor meer informatie over uitzonderingsregels op de pagina wettelijke uitzonderingen.