Werken bij JICN. Iets voor jou?

De JICN is op zoek naar nieuwe collega’s. De vacatures voor de functies Bewaker, Penitentiair Inrichtingswerker en Zorg-/Behandel Inrichtingswerker zijn beschikbaar vanaf woensdag 17 februari 2021. Je kunt de vacatures  vanaf die datum hier vinden.

Maar wat houdt het nu precies in om in de gevangenis te werken? Wat voor vooropleiding heb je nodig en wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Op Bonaire staat een moderne gevangenis. Uniek voor het Caribisch gebied. Er wordt hard gewerkt aan een re-integratiebeleid en naast de gewone detentie zijn er 8 klinische plaatsen. Sinds vorig jaar is er ook jeugddetentie mogelijk binnen de JICN.

Dat klinkt goed, maar voor een  buitenstaander is de gevangenis vaak een nogal onbekende wereld. Het is een kleine maatschappij binnen onze gewone maatschappij. Een wereld met vaste structuren en eigen regels.  Wij proberen je een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de wereld achter de gesloten deuren, want misschien is werken in een gevangenis net iets voor jou!

Suyen Koffy, afdelingshoofd

Waarom heb je gekozen voor het gevangeniswezen?

“Het is afwisselend werk waarbij je te maken hebt met mensen. Mensen die om één of andere reden verkeerde keuzes hebben gemaakt in hun leven. Je bent daar om zorg voor ze te dragen en ze een tweede kans in het leven te bieden, zodat zij de juiste keuzes gaan  maken. Dat ik hierin een aandeel heb dat vind ik geweldig. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan de maatschappij.”