Eerste medische uitzendingen ZVK vanuit Sint Eustatius naar Saba een feit

Voor het eerst sinds het bestaan van het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland (ZVK) heeft op dinsdag 10 maart 2020 een aantal medische uitzendingen vanuit Sint Eustatius naar Saba plaatsgevonden.

Airport Saba

Het betreft de medische uitzending van verzekerden die aldaar een bezoek hebben gebracht bij een optometrist voor onder anderen oogmetingen. Het ZVK is momenteel bezig naar structurele oplossingen te zoeken voor dit type zorg waar verzekerden op de BES-eilanden recht op hebben.

Zoals bekend maakt het ZVK het mogelijk voor verzekerden die voor (super) specialistische zorg buiten het hun wooneiland medisch uitgezonden worden. Het betreft bestemmingen zoals Sint Maarten/St. Martin, Aruba, Bonaire, CuraƧao, Colombia, Guadeloupe en Nederland. Nooit eerder hebben er medische uitzendingen vanuit Sint Eustatius naar Saba plaatsgevonden.

De komende dagen zullen er meerdere speciale vluchten vanuit Sint Eustatius naar Saba door het ZVK georganiseerd worden. Dit met als voornaamste doelstelling het wegwerken van wachtlijsten voor optometrie/opticien, door kwalitatief en efficiƫnt zorg toegankelijk te maken.

Voor meer informatie kunnen verzekerden contact opnemen met het Zorgverzekeringskantoor, telefoon +599 715 8899 of e-mail: info@zorgverzkeringskantoor.nl.