Contact Zorgverzekeringskantoor (ZVK)

Als u ziekteverschijnselen hebt zoals neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts mag u niet langs komen, maar kunt u het ZVK kantoor bellen:

  • Bonaire: 0800-1888 of +599 715 8899
  • Sint Eustatius: +599 318 3379/+599 318 3381
  • Saba: +599 416 3552

Een aantal diensten zullen voor iedereen via de mail afgehandeld worden. Het gaat hier om:

  • Het wijzigen van huisarts (voor ingezetenen van Bonaire)
  • Het aanvragen van een bewijs van inschrijving 
  • Het indienen van declaraties

We verzoeken alle verzekerden om bovenstaande diensten via de mail info@zorgverzekeringskantoor.nl aan te vragen en zoveel mogelijk het kantoor van ZVK te mijden. Voor inschrijving in het verzekerden bestand en het verlengen van uw zorgverzekering dient u wel langs te komen bij het ZVK kantoor op uw eiland.

Medische uitzendingen

Medische uitzendingen van niet-levensbedreigende aard, zijn opgeschort tot nader order. Acute medische spoedgevallen vanuit Bonaire, Saba en Sint Eustatius kunnen wél doorgaan naar Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Oncologie en dialyse behandelingen zullen als acute behandelingen doorgaan op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Zodra electieve medische behandelingen weer uitgevoerd kunnen worden zullen verzekerden die wachten op medische uitzending hier bericht van ontvangen via hun verwijzende arts. Gezien de verhoogde druk op onze medische voorzieningen vragen we verzekerden om alleen te bellen met de klinieken in geval van spoed.