Covid Drive-Thru

Heeft u klachten zoals lichte verhoging of koorts, hoesten, beginnende hoest of onaangename kriebel in de keel?  Dan kunt u een afspraak maken voor een test bij de COVID drive-thru.

Publieke Gezondheid van het OLB in samenwerking met Fundashon Mariadal start met testen door middel van een ‘COVID drive-thru’. Tot nu toe werden tests alleen afgenomen bij de patiënt thuis, maar met deze nieuwe werkwijze wil Bonaire nu met zo min mogelijk blootstelling van inwoners en medisch personeel zoveel mogelijk mensen testen. De introductie van de drive-thru past in het plan om actief op zoek te gaan naar het coronavirus, om duidelijk te krijgen of het virus wel of niet aanwezig is op Bonaire.

Van 13 t/m 19 mei kunt u bellen naar 715-8900 ext 1528

U kunt van 13 t/m 18 mei tijdens kantooruren bellen naar telefoonnummer 715-8900, met extensienummer 1528. Op 19 mei kunt u tot 12:00 uur bellen. De verpleegkundige stelt dan een aantal vragen en maakt een afspraak wanneer u zich kunt melden op de testlocatie. De testtijden zijn dagelijks van 16:00 tot 18:00 uur, alleen op afspraak. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Mocht tijdens het telefoongesprek blijken dat de verdenking op de aanwezigheid COVID-19 heel sterk is dan ontvangt de patiënt aparte instructies.

Hoe werkt de COVID drive-thru?

Er wordt een grote tent ingericht, waar de tests kunnen worden afgenomen terwijl mensen in hun auto blijven zitten. De entree van de drive-thru is aan de Kaya Soeur Bartola, achter de speeltuin. Op de parkeerplaats verderop vindt men de tent. Wanneer de tent binnen wordt gereden, neemt een medewerker een monster af. Dit wordt gedaan door een wattenstaafje door de keel en neus van de patiënt te strijken. Een tweede medewerker registreert uw persoons- en andere gegevens. De geteste personen ontvangen hierna een folder, over hoe en wanneer zij de testuitslag zullen ontvangen. Er kunnen maximaal twee personen per auto getest worden.