Reisadvies

In verband met de coronasituatie gelden aangepaste maatregelen voor reizen van en naar Caribisch Nederland.

Tot 1 augustus 18:00 uur plaatselijke tijd geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten naar Caribisch Nederland vanuit:

  • de landen van de Europese Unie, met uitzondering van Nederland België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk
  • het Verenigd Koninkrijk
  • landen van het westelijk halfrond, met uitzondering van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Bonaire

  • Vanaf 1 juli 2020 kunnen toeristen uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland weer naar Bonaire vliegen, mits zij de 14 dagen voor vertrek in het gebied van vertrek verbleven. Bij aankomst wordt verzocht een gezondheidsverklaring in te vullen en ondertekenen. Het dringende advies is om binnen 72 uur voor vertrek een (negatieve) coronatest te laten doen om te waarborgen dat quarantaine niet nodig is. Dit geldt ook voor ingezetenen.
  • Reizigers vanuit Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius hoeven niet in quarantaine als zij in de 14 dagen voorafgaand aan het bezoek aan Bonaire op het eiland van vertrek verbleven. Op het moment dat Amerikaanse passagiers worden toegestaan op Aruba en Sint Maarten, bekijkt Bonaire of aanpassing van de regels noodzakelijk is.

Voor alle inwoners en bezoekers geldt:

  • Houdt u aan de  sociale afstand en hygiënemaatregelen.
  • Iedereen die zich niet goed voelt en symptomen heeft van COVID-19, moet in zijn accommodatie blijven en bellen met de afdeling Publieke Gezondheid op nummer +599 770-2651. Deze afdeling bepaalt of een test nodig is. Totdat de testuitslag bekend is, moet u op uw kamer blijven.
  • Toeristen van buiten Caribisch Nederland hebben een geldige verzekering nodig, zodat zij gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire.
  • Bonaire is niet verantwoordelijk voor mensen die niet terug kunnen keren naar hun land van herkomst.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen op www.facebook.com/openbaarlichaamBonaire

Saba en Sint Eustatius

Beide eilanden blijven terughoudend als het gaat om het ontvangen van bezoekers, omdat zij minder zorgcapaciteit hebben en daardoor kwetsbaar zijn.

Sint Eustatius

Reizigers uit Saba, Sint Maarten, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Kits en Nevis hoeven niet in quarantaine mits zij 14 dagen voor vertrek niet op andere (ei)landen zijn geweest.

Vanuit landen die een risico vormen voor introductie van COVID-19 mogen enkel medische uitzendingen, terugkerende ingezetenen of studenten en mensen met essentiële beroepen naar Sint Eustatius reizen. Personen die komen uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk moeten 14 dagen in (thuis)quarantaine. Personen die reizen vanuit overige landen moeten zich voor vertrek (negatief) laten testen en in verplichte (hotel)quarantaine, veelal op eigen kosten. 

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.statiagovernment.com

Saba

Iedereen die naar Saba wil reizen moet daarvoor toestemming aanvragen via info@sabagov.nl.

Vanaf 1 juli krijgen toeristen vanuit Bonaire, Curaçao en Sint Eustatius toestemming zonder quarantaineverplichting, mits zij 14 dagen voor vertrek niet op andere (ei)landen zijn geweest.  

Vanuit andere landen worden enkel ingezetenen van Saba en mensen met essentiële beroepen toegelaten. Indien zij uit Nederland, Frankrijk, Sint Maarten, Aruba en enkele andere Europese bestemmingen komen, geldt een verplichte quarantaine van twee weken. Voor mensen die komen vanuit landen met een hoog risico op COVID-19, geldt dat zij een negatieve Covid-test moeten laten zien bij aankomst, en zij moeten eveneens 14 dagen in quarantaine.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.sabagovernment.com of www.facebook.com/PublicEntitySaba