Reisadvies

Bonaire is code geel voor reizigers uit Nederland. In verband met de coronasituatie gelden aangepaste maatregelen voor reizen van en naar Caribisch Nederland.

Bonaire

Iedereen die naar Bonaire reist moet 48 uur voor vertrek een online gezondheidsverklaring invullen.  Bij aankomst moet je het formulier (geprint of een digitale kopie op je telefoon) kunnen tonen aan een medewerker Publieke Gezondheid als daarnaar gevraagd wordt.

  • Reizigers van 13 jaar en ouder moeten bij aankomst een negatieve uitslag van een PCR-test laten zien. Deze test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn gedaan. Wie geen negatief testresultaat kan laten zien bij aankomst, moet conform de noodverordening van het Openbaar Lichaam Bonaire direct 10 dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de Gezaghebber aangewezen locatie.
  • Voor reizigers uit Saba en Sint Eustatius geldt de uitzondering dat zij zonder PCR test naar Bonaire mogen reizen. Zij dienen wel een online gezondheidsverklaring in te vullen, bij voorkeur 48 uur voor vertrek.

Voor alle inwoners en bezoekers geldt:

  • Houdt u aan de  sociale afstand en hygiënemaatregelen.
  • Iedereen die zich niet goed voelt en symptomen heeft van COVID-19, moet in zijn accommodatie blijven en bellen met de afdeling Publieke Gezondheid op nummer 0800-0800. Deze afdeling bepaalt of een test nodig is. Totdat de testuitslag bekend is, moet u op uw kamer blijven.
  • Toeristen van buiten Caribisch Nederland hebben een geldige verzekering nodig, zodat zij gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire.
  • Bonaire is niet verantwoordelijk voor mensen die niet terug kunnen keren naar hun land van herkomst.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen op www.facebook.com/openbaarlichaamBonaire

Sint Eustatius

Actuele informatie over het reisbeleid: www.statiagovernment.com/key-topics/covid-19/travel-policy

Saba

Voor reizen naar Saba is altijd toestemming nodig via info@sabagov.nl en is alleen mogelijk voor mensen die op medische uitzending zijn, mensen met essentiële beroepen, ingezetenen van Saba en terugkerende studenten (na beëindiging van het schooljaar). Reizigers vanuit Europa, Canada, Bonaire, Curaçao en Sint Eustatius moeten gedurende 14 dagen na aankomst op Saba in (thuis)quarantaine, reizigers vanuit hoge risicolanden zoals USA, Dominicaanse Republiek, Sint Maarten en Aruba gaan in centrale quarantaine en moeten daarnaast ook getest zijn voor aankomst.

Kijk voor meer informatie over actuele lokale maatregelen: www.sabagovernment.com of www.facebook.com/PublicEntitySaba

Als u vanuit Saba terugkomt in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Saba voor Nederland.