Staatssecretaris Justitie en Veiligheid op werkbezoek

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid brengt een werkbezoek aan Bonaire, Saint Kitts, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten. Hij verblijft in het Caribisch gebied van 4 tot en met 8 juni.

Staatssecretaris Eric van der Burg

Van der Burg opent op Bonaire een nieuw gebouw voor vreemdelingenbewaring in de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland. Hij voert gesprekken met het bestuurscollege van Bonaire.

Vanuit Saint Kitts zal Van der Burg zijn werkbezoek voorzetten naar de bovenwindse eilanden. De staatssecretaris gaat onder andere op Sint Eustatius met eigen ogen te zien hoe de grenscontroles verlopen van mensen die naar het eiland reizen. Een gesprek is er tussen Van der Burg en de diensthoofden van de Immigratie en Naturalisatie Dienst en Sociale Zaken en Werk. Ook is er een ontmoeting met de gezaghebber Alida Francis en de andere leden van het bestuurscollege van Sint Eustatius.

Op Saba staan er bilaterale gesprekken gepland met gezaghebber Jonathan Johnson. Ook is er een ontmoeting tussen de staatssecretaris en het bestuurscollege van Saba. De staatssecretaris keert via Sint Maarten terug naar Nederland waarmee hij zijn werkbezoek afsluit.