Commissie Koninkrijksrelaties brengt werkbezoek aan Caribisch gebied

Van zondag 5 mei tot en met donderdag 9 mei 2024 brengt de commissie Koninkrijksrelaties van de Tweede Kamer der Staten-Generaal een werkbezoek aan Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Het werkbezoek staat in het teken van een eerste kennismaking van de nieuwe woordvoerders met de eilanden. Er wordt gesproken over thema’s zoals de economische ontwikkelingen, duurzaamheid, onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en het slavernijverleden.

De delegatie bestaat uit de Tweede Kamerleden:
W. Paulusma D66 (Voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties)
J.P. van Haasen (PVV)
R.J. White (GroenLinks/PvdA)
I.J.M. Michon-Derkzen (VVD)
F.H. Bruyning (NSC)

Begin 2025 zijn de commissieleden van plan om de andere drie eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te bezoeken (Aruba, Curaçao en Bonaire) in combinatie met het Interparlementair Koninkrijksoverleg.

Kort overzicht programma:
Zondag 5 mei – Reis Amsterdam-Sint Maarten-Saba.

Maandag 6 mei – Saba: ontmoetingen en bezoeken in het kader van de thema’s economische ontwikkeling, huisvesting, duurzaamheid en connectiviteit.

Dinsdag 7 mei – Sint Eustatius: ontmoetingen en bezoeken in het kader van gezondheidszorg, onderwijs en slavernijverleden.

Woensdag 8 en donderdag 9 mei – Sint Maarten: ontmoetingen en bezoeken in het kader van huisvesting, wederopbouw na orkanen, economische ontwikkeling en sociale connectiviteit. Terugreis naar Nederland (aankomst vrijdag).