Ministerie wijst Nederlanders in Haïti op hulp van Fransen

Zieke of hulpbehoevende Nederlanders in Haïti kunnen mogelijk mee met evacuatievluchten van de Fransen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst deze groep Nederlanders actief op de mogelijkheid Haïti te verlaten.

Buitenlandse Zaken

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte zondag bekend vluchten vanuit Haïti uit te voeren voor kwetsbare Fransen. De Fransen hebben aan Nederland laten weten bij de evacuaties "mogelijk beperkt" plek te hebben voor zieke en hulpbehoevende mensen uit andere EU-partnerlanden.

Als u ziek of hulpbehoevend bent en dringende reden hebt om het land te verlaten, dan willen we u verzoeken contact op te nemen met het Contact Center van NederlandWereldwijd. Dat kan telefonisch via +31 247 247 247.

Vooralsnog heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken nog  geen hulpvragen ontvangen van Nederlanders in Haïti. Het ministerie roept Nederlanders en inwoners van het Caribische deel van het Koninkrijk in Haïti nogmaals op: meldt u aan via de informatieservice: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl. Dat geldt ook voor personen die een vergunning hebben tot rechtmatig verblijf in Nederland of een geldige vergunning voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, St. Eustatius of Saba.

Heeft u familie of vrienden in Haïti die hieraan voldoen, moedig hen dan svp aan zich te registreren. Wijs hen op deze service, en vraag hen zich aan te melden via de optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’ op https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl