Buitenlandse Zaken roept Nederlanders en inwoners van het Caribische deel van het Koninkrijk in Haïti op om zich te melden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de ontwikkelingen in Haïti nauwgezet in de gaten. De situatie in het land blijft verslechteren. Vooral in de hoofdstad Port-au-Prince is de situatie zeer zorgelijk.

Buitenlandse Zaken

Het ministerie herhaalt met nadruk de oproep aan Nederlanders en inwoners van het Caribische deel van het Koninkrijk in Haïti: meldt u aan via de informatieservice. Dat geldt ook voor personen die een vergunning hebben tot rechtmatig verblijf in Nederland of een geldige vergunning voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, St. Eustatius of Saba. Heeft u familie of vrienden in Haïti die hier aan voldoen, geef dan door dat zij zich moeten registreren. Zo weet het ministerie van Buitenlande Zaken wie in het land is. En op die manier kunnen zij u op de hoogte houden van ontwikkelingen en van adviezen voorzien, bijvoorbeeld als zij mogelijkheden zien ontstaan om het land te verlaten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft telefonisch contact gezocht met Nederlanders die zich eerder hebben aangemeld als verblijvend in Haïti. Daaruit blijkt dat op dit moment maar een heel beperkt aantal Nederlanders in Haïti is. Het ministerie heeft tot nu toe geen hulpvragen ontvangen uit Haïti.

Het reisadvies - dat al lange tijd opriep om niet naar Haïti te reizen en het land te verlaten – is geüpdatet. Het Koninkrijk der Nederlanden heeft geen ambassade in Haïti. Dienstverlening voor Haïti wordt gedaan door de ambassade in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, met ondersteuning van een Haïtiaanse Honorair Consul in Port-au-Prince.