BKCN: een rustige jaarwisseling en minder incidenten in 2023

De jaarwisseling verliep voor Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) dit jaar rustig. De brandweer hoefde niet uit te rukken. In 2023 is de brandweer sowieso minder uitgerukt voor incidenten dan in 2022. In totaal rukte de brandweer 189 keer uit. Waarvan 133 keer op Bonaire, 11 keer op Saba en 45 keer op Sint Eustatius. In de meeste gevallen ging het om buitenbranden. In 2022 waren er totaal 203 incidenten.

Veel ontwikkelingen binnen het korps
In 2023 is een jaar waarin – naast het reguliere werk – veel ontwikkelingen zijn geweest, zoals: de nieuwe brandweerkazerne op Saba, het werken aan de ademluchtwerkplaats op Saba, het aanschaffen van nieuwe voertuigen, het realiseren van nieuwe oefenobjecten en nog veel meer. Er zijn ook verdrietige momenten voorbij gekomen, zoals het verlies van een aantal ex-brandweercollega’s. Maar ook mooie momenten, zoals bijvoorbeeld de kracht hoe het korps met de verdrietige momenten omgaat. BKCN staat klaar voor anderen, maar ook voor elkaar.

De brandweer staat niet stil
ok in 2024 zet BKCN zich weer in voor de veiligheid van de inwoners van Caribisch Nederland. Het werk stopt nooit. Dag in, dag uit staat BKCN klaar om te beschermen wat waardevol is. De brandweer bestrijdt brand, redt levens en verleent hulp bij ongevallen. Liever is het korps problemen een stap voor. Daarom zetten ze zich ook in voor preventie en geeft de brandweer voorlichting en advies. Zo vindt u op rijksdienstcn.com onder andere tips hoe u risicovolle situaties in huis kunt voorkomen.